Физички лица

Детско штедење прокид

Што добивате со детското штедење ProKID?
  • Штедите кога и колку  можете и за Вашето дете градите култура за штедење
  • Можност да подигнете дел од средствата во било кое време, а сепак да заработите камата на преостанатите средтсва на штедната сметка на Вашето дете
  • Бесплатна касичка во боја по избор и штедна книшка.

 

Првото повлекување во календарскиот месец, на средства од штедна сметка на банкоматите на ПроКредит Банка е без провизија. Секое следно повлекување се наплатува провизија од 30 МКД/0,5 ЕУР.

 Каматна стапка

Прилагодлива

МКД1,50%
ЕУР0,80%
Исплата на камата

Годишно, на крајот на годината

Минимален влог

18.000МКД/ 300ЕУР

          За каматни стапки за штедење во други валути, погледни тарифник.

 

Како да отворите детска штедна сметка ProKID?

  • Законскиот застапник е единствено овластено лице, кое може да ја отвори и располага со средствата на штедната сметка.
  • Со лична карта и извод од матична книга на детето во било која експозитура (погледни мапа на експозитури на ПроКредит Банка)

 

                                               

 

Калкулатор за депозити


 
22.02.2017
  • EUR 61,35 61,4937 61,80
  • USD 0 58,3598 0
  • CHF 0 57,8003 0
  • GBP 0 72,4649 0